9 juni 2022

Whittier/Valdez

Vorige post

Volgende post

De tunnel

Wanneer we aankomen bij de tunnel hoop ik nog steeds dat ze ons erdoor laten fietsen. Uiteraard mag en kan dit niet. Het alternatief? Een lift vragen aan iemand met een grote SUV waar twee fietsen inkunnen. Dit is echt ver buiten mijn comfortzone, maar als we optijd in Whittier willen geraken moeten we door die tunnel. De mensen hier zijn net zoals heel de reis al extreem behulpzaam! In minder dan 10 minuten zitten we op de achterbank van een SUV. Tot zover mijn eerste liftavontuur.

The poor men's cruise

We nemen de ferry naar Valdez, een tocht van maar liefst 6 uur. Wanneer de kleinste ruimte benut is en alle auto’s er net inpassen kunnen we vertrekken. Onderweg zien we orka’s, een walvis en dolfijnen; dit is echt fantastisch. De ferry vaart langs kleine eilanden en drijvende ijsblokken. Een geslaagde rustdag en een leuke afwisseling van de fiets.

Klimmen uit Valdez

Op de ferry ontmoeten we Jonas, een zwitser met een behoorlijk indrukwekkend fietspalmares. Hij maakte een fietsreis van meer dan twee jaar over heel de wereld. Argentinië, Japan en Mexico zijn enkele van de landen die hij doorfietste. Nu is net zoals bij ons Alaska aan de beurt. We fietsen enkele dagen samen en het is leuk om ervaringen en gevoelens van op de fiets te kunnen delen. 

De klim uit Valdez is stevig! Bij een felle zon en temperaturen boven de 25°C is dit een hel! Wat ben ik opgelucht boven te zijn. Ik voel dat mijn lichaam sterker wordt, deze klim 4 weken geleden en ik had zeker moeten duwen! 

We zijn opweg naar de laatste grote highlight van deze 6 weken Alaska. McCarthy is de volgende stop: een dorpje dat volledig is stil blijven staan in de tijd en dit midden in de woeste wildernis van het grootste nationale park van de Verenigde Staten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments on “Whittier/Valdez”

 1. Lekker tripke precies.

  Het lijkt dat je al een hele reis achter de rug hebt en eigenlijk ben je nog steeds maar net begonnen. Hopelijk mag je nog vaak verwonderd naar de wereld kijken deze reis.
  Geniet ervan.

  1. He!

   Ja klopt volledig wat je zegt! Het is zo gek om te denken dat ik nog maar 50 dagen onderweg ben.

   Voorlopig overtreft het mijn stoutste verwachtingen!

   Bedankt voor het berichtje en tot de volgende.

   Jonathan

Dutch flagEnglish flag

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.