18 september 2022

terug in de lower 48th: Montana

Vorige post

Na bijna twee fantastische maanden in Canada was het tijd om terug naar de Verenigde Staten te gaan. De grens stak ik over in Montana. Mijn eerste kennis making met eindeloze prairie en weer een stap dichter bij Yellowstone. 


Wist je dat? Montana 17 keer groter is dan België!

Glacier National Park

Mijn eerste Nationale park in de lower 48th was Glacier National park. Met de befaamde road to the sun. Zeg nu zelf deze moet je toch gefietst hebben? Wat is dit park een aanrader! Toegegeven buiten road to the sun en een aantal hikes valt er niet zo gigantisch veel te doen. Fietsen hier is echt spectaculair. 

Bij de afdaling zag ik een grote Grizzly op de weg! Een goede reminder dat ik nog steeds in Bearcountry ben. Uiteraard gaan de meerderheid van de toeristen naar Yellowstone maar mocht je ooit een paar dagen extra hebben zou ik Glacier National park toch ook meepakken. 

Wat zal ik zeker niet vergeten? Ik kwam op de 'highline trail' een uitdagende hike van 11 mijl oog in oog te staan met een moutain goat! Wat zijn dit mooie dieren. Zeer elegant ook hoe ze de stijle rotswanden trotseren. 

Mijn eerste rodeo! So American

Wanneer ik aankom in Missoula de fiets hoofdstad van de Verenigde Staten stelt mijn warmshower* host voor om naar een rodeo te gaan samen. 

Wat ik vooral onthou van deze avond is dat 8 seconden echt als een eeuwigheid kan aanvoelen. Uiteraard kan je je vragen stellen bij het welzijn van de dieren en of het wel verantwoord is. Ik moet wel toegeven dat het een zekere charme had en ondanks dat ik in het begin sceptisch was, betrapte ik mezelf erop op het einde toch hevig te supporteren. Vooral dat zowel de Stier als de rijder het er veilig van afbrachten. 

De rodeo? once in a lifetime zou ik het toch aanraden! 

*Warmshowers 
Op mijn reis maak ik regelmatig eens gebruik van warmshowers een community voor en door fietsers. Mensen bieden hun tuin, slaapkamer, douche, wifi aan voor een aantal nachten. Wat ik zo geweldig vind aan deze community is dat iedereen zelf fietst dus het niet erg vinden dat je vuil en bezweet aankomt. Meestal volgen ook heel inspirerende babbels bij een maaltijd die ze met veel liefde bereiden. 

zelf lid worden: https://www.warmshowers.org

Wanneer ik zelf terug ben wil ik ook actief mede fietsers hosten, bij deze allemaal welkom dus! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One comment on “terug in de lower 48th: Montana”

Dutch flagEnglish flag

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.