2 juni 2022

Seward

Vorige post

Volgende post

Flexibel zijn

Wanneer we in Anchorage het verdere verloop van de reis overlopen, komen we blijkbaar dagen te kort. Papa vliegt terug op 17 juni en moet dus zeker de 16e terug in Anchorage zijn. Hierdoor boeken we een bus naar Seward, dit bespaart ons 3 fietsdagen. 

De eerste 5 minuten was ik slecht gezind, ik wou zoveel mogelijk human powered reizen en heb helemaal geen zin in die busrit. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel. Look for the good, remember?

Harding Icefield

Fier staan we op de top te glunderen, wat een inspanning maar wat een mooie beloning! We staan te kijken naar de Harding Icefield, een gigantisch ijsveld dat zich uitstrekt tot zo ver we kunnen zien. De uren voorafgaand aan dit moment waren een echte beproeving. Met sneeuwschoenen wandelden we extreem steile hellingen op. We zijn trouwens helemaal alleen op de trail! 

Naar beneden schuiven we op de hellingen! Super leuk, tot je te snel gaat en de controle verliest: meer dan eens belanden we in de struiken. Om 20:15 stappen we terug de parking op. De Harding Icefield zullen we niet snel vergeten!

Pas op, getijden!

Het is nog vroeg wanneer de wekker gaat, 05:30 en dat terwijl we op reis zijn! Vandaag staat een kustwandeling op het programma. We moeten rekening houden met de getijden, want enkel bij laag tij kan je passeren. 

Wat een wandeling! Dit is echt ruige ongerepte wildernis. Wanneer we over het strand lopen en ons klaar maken om terug het bos in te klimmen, horen we een luide splash! We zien nog net de vin van een walvis ondergaan. Enkele minuten later springt de walvis uit het water en hebben we een fantastisch zicht op dit kolossale beest. Wauw, vanop het strand staan we naar een walvis te kijken! We voelen ons zo bevoorrecht om in deze natuur te mogen zijn. Het is 20:25 wanneer we met laagtij terug kunnen. Wanneer we terug naar onze host fietsen, zien we nog een zeeotter genieten van de laatste zonnestralen in de baai.

Seward is voorlopig dé ontdekking van Alaska! Na deze wandeldagen kijk ik er naar uit om terug te fietsen en aan het laatste deel van Alaska te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dutch flagEnglish flag

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.