Over mij

Hey daar! Tijd om me even kort voor te stellen.

Mijn naam is Jonathan Van Nieulande, 26 lentes jong en zo lang ik mij kan herinneren steeds ‘op avontuur’.

‘t Begon eigenlijk allemaal van toen ik nog in ‘de pampers’ zat.

Als kind hadden mijn ouders een klein bakkerijtje en naast het overheerlijke brood en de ovenverse koffiekoeken was opgroeien in een bakkerij opgroeien in een spannende wereld waar altijd wel iets te beleven viel.

Toegegeven ’t was niet allemaal rozengeur en maneschijn – je kan als kind niet anders dan eenzaam voelen wanneer je op Kerstavond met de hele familie aan een rijkelijk gevulde feesttafel zit, terwijl jouw papa en mama nergens in de buurt zijn – maar I wouldn’t change it for the world!

Als tegenreactie op al dat hard labeur trokken we er ieder jaar in de zomervakantie met ons gezinnetje een paar weken op uit. Enkele weken zuurverdiende quality time! Als het ‘vuur voor avontuur’ daarvoor nog een klein, smeulend hoopje was geweest, dan werd dit tijdens deze vele trips aangewakkerd tot een bulderende vuurzee die tot op de dag van vandaag nog lustig door raast.

Op school was ik een middenmoter, iemand die het eerder moest hebben van zijn enthousiasme in plaats van zijn talent, iets dat trouwens een wederkerend thema zou blijken in mijn later leven. Ik loodste mezelf door het middelbaar, breide er nog een succesvolle Bacheloropleiding ‘Secundair Onderwijs’ aan vast en de rest is history zoals ze zeggen.

Nu sta ik voor de klas, word ik door mijn leerlingen aangesproken met ‘meneer’ en probeer ik hen op mijn beurt iedere dag opnieuw te motiveren en te inspireren om het beste van zichzelf te geven. Ik probeer hen uit hun tent te lokken, uit te dagen, te verleiden tot het dromen van grootste dromen en deze bovendien ook nog eens te gaan na jagen, ongeacht hoe wild of hoe onbereikbaar deze op het eerste zicht mogen lijken.

Maar wat voor leerkracht zou ik zijn als ik niet zelf de daad bij het woord voeg. Hoe kan ik ooit verwachten een impact te maken op deze jonge gasten als ik niet eens zelf mijn eigen dromen leef?

Daarom -onder het motto ‘lead by example’- sta ik nu gepakt en gezakt, klaar om mijn eigen droom, mijn eigen avontuur af te trappen.

In het kort

Jonathan Van Nieulande

Geboren op 26/05/1995
Nationaliteit: Belg

Favoriete eten: 
Spaghetti met veel groenten
Favoriete film: 
Into the wild/Forrest Gump
Favoriete artiest: 
Passenger
Grootste uitdaging onderweg: 
Vegetarisch kunnen blijven eten.

Avonturen CV

Schotland

2013 - 2014 - 2017
- West Highland Way 
- The Great Glenn Way
- Affric Kintail Way 
- The Skye Trail
Scotland flag
Nepal flag

Nepal

2016
- Everest base camp vanuit Jiri (18 dagen) 
- Annapurna circuit (17 dagen)

Italië

2017
- Alta Via 1
Italy flag
France flag

Frankrijk/Corsica

2018
- GR20

Albanië/Kosovo/
Montenegro

2019
- Peaks of the Balkan (15 dagen)
Montenegro flag
Sweden flag

Zweden

2019
- Kanoën (9 dagen)

Ijsland

2020
- Het eiland rond met de fiets (6 weken)
- Laugavegur trail
Iceland flag
Belgian/French flag

België/Frankrijk

2021
- Le Grau-du-Roi/De alpen (Frankrijk)
(fietstocht van 30 dagen)
Dutch flagEnglish flag

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.