9 juni 2022

McCarthy

Vorige post

Volgende post

De McCarthy weg

Een gravelroad van 100 kilometer lang tot McCarthy, dat willen we op één dag doen. We rijden door ontelbare putten en over grote stenen om uiteindelijk tegen 19:00 aan te komen. Niet slecht gereden, toch? De weg opzich was prachtig en ondanks de zware condities, genieten van elke meter.

You do you!

Wanneer we op het terras van the Golden Saloon zitten is het zalig om de vele authentieke en extravagante personen bezig te zien. Dit is echt een plaats voor ‘free spirits’: hier kan je echt zijn wie je wil zijn. Mooi om te zien hoe sociaal en vriendelijk iedereen is. 

McCarthy heeft iets heel romantisch met de oude krakende gebouwen en auto’s van lang vervlogen tijden. Hier kan je de echte pioneersfeer opsnuiven. McCarthy was de omweg meer dan waard!

Kenicott Mine

Een paar mijl verder dan McCarthy ligt Kenicott, een piepklein gehucht met de restanten van een kopermijn die dateert van 1912. In de regen (de eerste sinds we hier zijn) wandelen we naar deze mijn. Onderweg passeren we een oud kerkhof met graven die meer dan 100 jaar oud zijn! 

Kenicott zelf is echt de moeite: de oude vervallen mijn, de verhalen er rond en het feit dat je dit allemaal van dichtbij kan bewonderen. Kenicott is een mooi voorbeeld van de vastberadenheid van de mens en hoe we instaat zijn in grootste dingen! 

Bushplane

Papa wil graag eens vliegen in een bushplane. Omdat ik op een strak budget sta is dit helaas niet voor mij. ’s Ochtends zegt papa dat hij mij graag wil trakteren als laatste cadeautje voor de komende twee jaar! 50 minuten vliegen we over gletsjers en zien we de gigantisch uitgestrekte Copper Valley. Dit is echt een fantastisch einde van een heel geslaagde omweg. McCarthy is echt een must see wanneer je in Alaska bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One comment on “McCarthy”

  1. I simply could not go away your site before suggesting that
    I really loved the usual info a person provide in your visitors?
    Is going to be again continuously in order to check up on new posts

Dutch flagEnglish flag

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.