4 augustus 2022

Canada deel 2

Vorige post

Grote afstanden

De afstanden tussen lodges, tankstations en dorpen is hier nog groter dan in Alaska. Wanneer ik uit Dawson fiets staat er ‘next service: 300 km’. Logistiek moet je dit echt wel plannen. Deze weg lijkt wel eindeloos. Voorlopig hou ik me aan dit schema:

Na 40 kilometer lunch

Na 65 kilometer kleine snack

Na 85 kilometer avond eten

Tussen 100 en 110 kilometer slaapplek zoeken.
Persoonlijk helpt me dit enorm om zo de dag onder te verdelen.

Vrijgevigheid

Voor het eerst krijg ik eten en drinken van mensen onderweg. Dit is zo zalig om te mogen ervaren. Gisteren was ik in mijn laatste blok tussen 85 kilometer en 110 (dit is ook de zwaarste) toen er een auto stopte. Ik kreeg een sportdrank en een luid applaus. Dit ontroerd mij en bijna met tranen in mijn ogen dronk ik het flesje helemaal in één keer leeg. Ik heb nog nooit zo'n dankbaarheid ervaren als hier.

Canada VS. Alaska

Wat zijn nu op het eerste zicht de verschillen?

- Ik kan in Canada terug verkeersborden lezen, deze zitten niet meer vol kogelgaten.

- In Canada zijn er geen gratis refills

- In Canada is de afstand in km. Dus moet ik de mijlen niet meer omrekenen.

- In Canada (Yukon) zijn veel meer muggen.

Wat hebben ze gemeen?

- De mensen zijn zowel in Alaska als in Canada super vriendelijk! Deze zes weken op de fiets hebben mij nu al getoond dat er gigantisch veel goede mensen op de wereld zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 comments on “Canada deel 2”

 1. Hallo Jonathan. Ik ben Fons Demeulemeester, oud-leerling Don Bosco Kortrijk. Momenteel herstellend van een schouderoperatie heb ik extra veel tijd die ik anders spendeer met klusjes in en om ons huis. Ook wel met fietstochtjes samen met mijn vrouw. In mei
  kreeg ik een nieuwe elektrische Koga want een spierziekte maakt fietsen moeilijk: de techniek helpt een handje. Ik las de verslagjes met veel interesse. Doe zo verder. Goede moed en veel geluk!

  1. Dag Fons,

   Bedankt voor het berichtje!

   Hopelijk heb je een goed en spoedig herstel zodanig dat je snel weer op die fiets kan!

   Hier gaat alles goed, ben nu echt in een heel mooi stukje van de wereld beland en kijk uit naar de Pacific ocean!

   Groetjes!

Dutch flagEnglish flag

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.